Παραπονιέστε για πόνο ή τράβηγμα στην μέση; Μπορεί να είναι Οσφυαλγία

οσφυαλγία Πανίδου Ιατρικός Βελονισμός Πειραιάς Αθήνα προσφορά

Πόσες φορές δε παραπονεθήκατε για πόνο ή τράβηγμα στη μέση;

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα 8 στους 10 ενήλικες θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους πόνο στην οσφυϊκή χώρα, δηλαδή χαμηλά στη μέση.

Η οσφυαλγία δεν αποτελεί από μόνη της νόσημα, αλλά ένα σύμπτωμα. Είναι μια ιδιαίτερα ενοχλητική κατάσταση η οποία περιορίζει τις καθημερινές δραστηριότητες του πάσχοντος, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να τον καθηλώσει.

Αποτελεί το συνηθέστερο λόγο επίσκεψης στα επείγοντα των νοσοκομείων και το συχνότερο λόγω χορήγησης αναρρωτικών αδειών.

Ο πόνος στην μέση δεν επηρεάζει μόνο τις κινήσεις του ατόμου κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά εμποδίζει σημαντικά και τον ύπνο .

Συνήθως οφείλεται σε εκφύλιση των κατώτερων οσφυϊκών διαστημάτων, που είναι τα πιο κινητά. Συχνά, η εκφύλιση ξεκινάει από έναν ή περισσότερους μεσοσπονδύλιους δίσκους, (δισκοπάθεια) και στη συνέχεια προχωρά στις σπονδυλικές αρθρώσεις, προκαλώντας αστάθεια και στένωση του σπονδυλικού σωλήνα. Ταυτόχρονα με την οσφυαλγία, μία κήλη δίσκου μπορεί να πιέσει και κάποιο νεύρο. Τότε εμφανίζεται η «ισχιαλγία».

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ο βελονισμός είναι μια θεραπευτική τεχνική με πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορεί να επιτύχει γρήγορη ανακούφιση από τον πόνο και ταχύτατη κινητοποίηση του ασθενή.

Ο ιατρός ανάλογα με την παθογένεια της νόσου και την συμπτωματολογία του ασθενή επιλέγει τα κατάλληλα σημεία και τοποθετεί πολύ λεπτές βελόνες. Μπορεί να συνδυάσει και ηλεκτροβελονισμό (το ρεύμα που χρησιμοποιείται είναι ελεγχόμενης συχνότητας και έντασης).

Ο βελονισμός εκτός από αναλγητική, έχει αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό, στη μείωση της λήψης φαρμάκων και την καλύτερη ποιότητα ζωής του ατόμου.

Κλείστε άμεσα ραντεβού και επωφεληθείτε από την προσφορά του ιατρείου μας

Οι 12 θεραπείες βελονισμού μόνο 300 ευρώ