ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΛΕΜΦΙΚΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ

πανίδου μαριάνθη λεμφική αποσυμφόρηση

Η μεσοθεραπεία λεμφικής αποσυμφόρησης πρόκειται για μια θεραπεία σώματος κατά την οποία  εγχέεται ένας  συνδυασμός μεσοθεραπευτικών ουσιών στην πάσχουσα περιοχή.

Με αυτό τον τρόπο διασπάται ο όγκος των λιποκυττάρων και εξουδετερώνεται η συγκέντρωση τοξικών ουσιών.

Ειδικότερα, η μεσοθεραπεία επαναφέρει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, ελαττώνει το τοπικό πάχος και περιορίζει αισθητά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Η μεσοθεραπεία μπορεί επεμβατικά να μειώσει την κυτταρίτιδα σε περιοχές του σώματος όπως εσωτερικά των μηρών, τα γόνατα, οι βραχίονες, οι γοφοί, η κοιλιά κ.α.

Κατά την εφαρμογή της θεραπείας στόχος είναι η αποσυμφόρηση μέσω της τοπικής διέγερσης της λεμφικής κυκλοφορίας.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την διάλυση των λιπαρών οξέων στην περιοχή εφαρμογής και εν συνεχεία την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Στην λιποδιάλυση το αποτέλεσμα ενδέχεται να είναι και μόνιμο,  ειδικά όταν αναφερόμαστε στις περιπτώσεις τοπικού πάχους.

Θεωρείται μια αποτελεσματική μέθοδος τόσο στις γυναίκες όσο στους άνδρες.

Η συχνότητα των θεραπειών είναι συνήθως μεγαλύτερη τις πρώτες έξι  εβδομάδες και μετέπειτα μειώνεται.

Κάθε συνεδρία μεσοθεραπείας διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

Η χρήση της μεσοθεραπείας  στην αισθητική ιατρική είναι συνεχώς αυξανόμενη και οφείλεται στην απλή εφαρμογή της, το χαμηλό κόστος και τα άμεσα αποτελέσματα.

Δεν απαιτείται χρόνος ανάρρωσης   και προτείνεται με συνδυασμό σωστής διατροφή και  άσκησης προκειμένου να συντηρηθεί το αποτέλεσμα.