Μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Μεσοθεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα αποτελεί αναμφίβολα το πιο συχνό αισθητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Η μάχη με την κυτταρίτιδα είναι άνιση, αφού επιμένει να εμφανίζεται ανεξάρτητα από το σωματικό βάρος, τις συνήθειες διατροφής, τη συχνότητα άσκησης και κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής της.

Για την εξάλειψή της, πολλές γυναίκες καταφεύγουν συχνά σε κρέμες, έλαια και τεχνικές μασάζ, που όμως δεν αρκούν για να βελτιώσουν την υφή και την όψη του δέρματος. Η ενέσιμη μεσοπεραπεία είναι το ισχυρότερο όπλο μας και ανήκει στις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες για την κυτταρίτιδα στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών.

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε εξιδεικευμένα ιατροτεχνολογικά σκευάσματα σχεδιασμένα για την πρόληψη, τη βελτίωση και τη θεραπεία των ατελειών του δέρματος που δημιουργούνται λόγω των μεταβολών στη στιβάδα του λιπώδους ιστού. Η θεραπεία Cellufit της Κ-Surgery που χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας περιέχει λιπολυτικούς παράγοντες όπως :καφεΐνη, L- Καρνιτίνη και φυσικό εκχύλισμα με διουρητικές και αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες: εκχύλισμα equisetum και αγκινάρας. Ιδανικό για θεραπεία κατά της ινώδους και οιδηματώδους κυτταρίτιδας.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ένας όρος που περιγράφει τη διήθηση του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες, οι οποίες έχουν την τάση να σκληραίνουν, δηλαδή η κυτταρίτιδα είναι σωροί λίπουςκαι νερού σταθεροποιημένοι με υποδόριο ιστό. Με λίγα λόγια, είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και εμφάνιση της χαρακτηριστικής μορφής «ρυτίδων» ή πιο γνωστή σε όλες μας «φλούδα πορτοκαλιού πάνω στο δέρμα. Συνήθως εμφανίζεται στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς, την κοιλιά και τα χέρια.

Μορφές Κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος, από την πιο ήπια έως την πιο σοβαρή περίπτωση χωρίζεται σε 4 στάδια και αν δεν αντιμετωπιστεί επιδεινώνεται συνεχώς:

Στάδιο 0: Το δέρμα είναι λείο σε όρθια η ύπτια θέση, αλλά όταν το πιέσουμε εμφανίζονται μικρές πτυχές. Αυτό οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, όχι σε αληθή κυτταρίτιδα.

Στάδιο 1: Στο αμέσως επόμενο στάδιο η κυκλοφορία του αίματος επιβραδύνεται και το δέρμα, όταν το πιέζουμε, εμφανίζεται ελαφρώς πρησμένο με μικρές λακκούβες στις περιοχές με συσσωρευμένο λίπος στην όρθια θέση κυρίως.

Στάδιο 2: Στο στάδιο αυτό, η μειωμένη αιμάτωση οδηγεί στη μειωμένη τροφοδότηση με οξυγόνο, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αποβολή των ουσιών που πρέπει να απεκκριθούν. Στην ύπτια θέση, το δέρμα είναι λείο, αλλά στην όρθια θέση εμφανίζονται τοπικά οιδήματα και οι λακκούβες γίνονται αρκετά έντονες, ώστε να μοιάζει με τη φλούδα πορτοκαλιού «φλοιός πορτοκαλιού».

Στάδιο 3: Στο στάδιο αυτό (ινώδες), είναι εμφανής σε κάθε θέση, ανεξαρτήτως της εφαρμογής πίεσης. Συχνά είναι επώδυνη κατά την ψηλάφηση.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία που εφαρμόζουμε προσφέρει εντυπωσιακή λείανση της κυτταρίτιδας, σύσφιξη του δέρματος , αποβολή υγρών και τοξινών και τελικά όμορφα και ανάλαφρα πόδια από την πρώτη σας κιόλας συνεδρία!!!

Η εφαρμογή γίνεται με πιστόλι μεσοθεραπείας νέας γενιάς με εργονομικό σχεδιασμό που μας επιτρέπει την εύκολη και ακριβή προσαρμογή του βάθους διείσδυσης, του όγκου έγχυσης και του χρόνου έγχυσης του υλικού μας.

Πόσο διαρκεί η κάθε θεραπεία;

Η κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 20’, αλλά εξαρτάται από το σημείο εφαρμογής. Συνολικά οι συνεδρίες που θα χρειαστούν εξαρτώνται από το εύρος του προβλήματος, αλλά σε γενικές γραμμές είναι γύρω στις 5-6 θεραπείες.