Ιατρείο Γενικής Ιατρικής

Ιατρείο Γενικής Ιατρικής

Σε όλα τα σύγχρονα εξελιγμένα συστήματα Υγείας ο ρόλος του Γενικού Ιατρού αποτελεί την κορωνίδα της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Είναι ο ιατρός που θα συναντήσει ο ασθενής για οποιοδήποτε πρόβλημα που θα τον απασχολήσει, ανεξάρτητα από τη φύση του προβλήματος, το φύλο του, την ηλικία του και κάθε άλλο χαρακτηριστικό.

Ο Γενικός Ιατρός είναι ο κύριος υπεύθυνος για την παροχή σφαιρικής και συνεχιζόμενης φροντίδας προς κάθε άτομoή οικογένεια ,  ενσωματώνοντας σωματικούς, ψυχολογικούς, κοινωνικούς, και άλλους παράγοντες .

Το Ιατρείο Γενικής Ιατρικής παρέχει ατομική, πρωτοβάθμια και συνεχή φροντίδα στα άτομα, στις οικογένειές τους και στον πληθυσμό για τον οποίο ευθύνεται. Η σύνθεση αυτών των λειτουργιών είναι που συνιστά τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της ειδικότητας. Στόχος του Γενικού Ιατρού είναι η πρόληψη, η διάγνωση και η αντιμετώπιση οξέων και χρόνιων παθήσεωνόπως:αντιμετώπιση και διαχείρηση οξέων περιστατικών , διαχείρηση χρόνιων περιστατικών  που συναντάμαι στη κοινότητα ,όπως Σακχαρώδης Διαβήτης, Αρτηριακή Υπέρταση, Δυσλιπδαιμία, Κατάθλιψη κ.α .Επίσης  παρακολούθηση αποθεραπείας ή συνεργασία με τον εκάστοτε ειδικό

Σημαντικός είναι ο ρόλος του γενικού ιατρού  στον τομέα της προληψης με το καθιερωμένο ετήσιο  check- up υγείας , όπως επίσης η ενημέρωση σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου για χρόνια νοσήματα.
Δημόσια και  σχολική υγεία, συνταγογράφηση φαρμάκων και εργαστηριακών εξετάσεων.