Θεραπεία κυτταρίτιδας

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι   μια μεταβολική διαταραχή που περιλαμβάνει την εναπόθεση λίπους σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, κυρίως στα πόδια, στους γλουτούς κλπ. Παρόλο που αποτελεί αισθητικό «πρόβλημα» και δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία του ατόμου, ψυχολογικά επηρεάζει πάρα πολύ κάποιους ανθρώπους, κάνοντάς τους να νιώθουν ανασφάλεια με την εξωτερική τους εμφάνιση καθώς το δέρμα λαμβάνει μια όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται  κυρίως στις γυναίκες ανεξάρτητα από το  σωματικό τους   βάρος  και πρωτοεμφανίζεται συνήθως  στην εφηβεία . Για την εμφάνισή της κυρίως  ευθύνονται η καθιστική ζωή, η μειωμένη φυσική άσκηση, η κακή διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λίπη, το κάπνισμα και η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ.

Ένας άλλος παράγοντας που προκαλεί εμφάνιση κυτταρίτιδας είναι η κληρονομικότητα και οι ορμονικές αλλαγές  που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της εμμηνόπαυσης.

Συνήθως δημιουργείται από κακή τοπική αιμάτωση και πάχυνση των ινών του κολλαγόνου του δέρματος. Η κυτταρίτιδα αποθηκεύεται στον υποδόριο συνδετικό ιστό, κατά μήκος των ενεργειακών καναλιών (μεσημβρινών)των οργάνων που πάσχουν.

Ο βελονισμός θεωρείται απόλυτα ασφαλής μέθοδος, για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας, καθώς αποτοξινώνει το σώμα και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος , ενισχύει τον  συνδετικό ιστό του δέρματος από τα μέσα και βελτιώνει το μεταβολισμό, συσφίγγει και καθιστά πιο απαλή την επιδερμίδα, επικεντρώνοντας στα προβληματικά σημεία  καλυτερεύοντας έτσι την όψη του δέρματος.

Το σημαντικό  με το βελονισμό  είναι ότι δεν επιτυγχάνεται μόνο η αισθητική βελτίωση της επιδερμίδας αλλά  και  η  μεταβολική και η  ενεργειακή βελτίωση όλου του οργανισμού. Συνεπώς αποτοξινώνει τον οργανισμό αποβάλλοντας τις τοξίνες και τα απόβλητα μέσω των νεφρών.

Η ρύθμιση της συχνότητας των θεραπειών είναι ανάλογα με το βαθμό της τοπικής επιβάρυνσης που είναι εξατομικευμένη στον κάθε οργανισμό.