Θεραπεία ακμής

πανίδου μαριάνθη θεραπεία ακμής

Η ακμή θεωρείται μία συνηθισμένη πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται  από απόφραξη και φλεγμονή των τριχοσμηγματογόνων μονάδων. Πρόκειται για μια κοινή δερματική πάθηση κυρίως κατά την περίοδο της εφηβείας. Παρόλα  αυτά η λεγόμενη «ακμή των ενηλίκων» δείχνει να αυξάνεται στις μέρες μας , ειδικά στις γυναίκες και στο ηλικιακό γκρουπ μεταξύ 30-50 χρόνων.

Εκδηλώνεται κλινικά με λιπαρότητα και ένα πολύμορφο εξάνθημα (φλεγμονώδεις και μη φλεγμονώδεις βλάβες), που συχνά οδηγεί σε σχηματισμό ουλών.

Οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες του δέρματος. Τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα συσσωρεύονται και προκαλούν τον φραγμό των πόρων. Ωστόσο εκτός από τις μόνιμες ουλές που μπορεί να αφήσει στο πέρασμά της, επηρεάζει και την ψυχολογία των ασθενών μειώνοντας την αυτοεκτίμηση τους.

Είναι σημαντικό η ακμή να παρακολουθείται και να θεραπεύεται έγκαιρα προκειμένου να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Επιπλέον, αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, η ακμή μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια…

Η θεραπεία απαιτεί επιμονή για να φέρει αποτελέσματα. Εφαρμόζουμε εξειδικευμένη αγωγή, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή  και χορηγούμε  κατάλληλα δερμοκαλλυντικά προϊόντα για την ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος.

Ανάλογα με την κλινική μορφή και βαρύτητα της κατάστασης  επιλέγουμε την ειδική θεραπεία για σας μεσα από μια γκάμα  πρωτοπόρων θεραπειών της αισθητικής ιατρικής όπως:

1) Φωτοθεραπεία με έγχυση ουσιών. Αποτελεί μία ασφαλή μέθοδο, ιδανική για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να λάβουν φαρμακευτική αγωγή,χωρίς παρενέργειες. Εγκεκριμένη από τον FDA.

2) Mεσοθεραπεία  ενέσιμη ή μη ενέσιμη με ηλεκτροδιάτρηση.

3) Cavitation peeling Πρωτοποριακή θεραπεία συνδυασμού υπερήχου και μικρορεύματα, με αυτόματη επιλογή παραμέτρων σύμφωνα με την ηλικία του πελάτη με τη μοναδική τεχνολογία CNS(Cellular Nutri System).

4) Mικροδερμοαπόξεση με διαμάντι με σύστημα ελέγχου Κενού επιτρέποντας ακριβή έλεγχο αναρρόφησης. Αυτό παρέχει άνεση στη λειτουργία και μειώνει τον κίνδυνο διαρροών, μελανιών ή ζημιάς στο δέρμα.

Η αγωγή εξατομικεύεται και προσαρμόζεται κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του ασθενούς, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του και την ανταπόκρισή του σε προηγούμενες αγωγές. Επίσης άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την πρόοδο της θεραπείας είναι η συνέπειά του στην εφαρμογή της αγωγής που του προτείνουμε σαν θεραπεία συντήρησης στο σπίτι, η εποχή του χρόνου κτλ.