Εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

πανίδου μαριάνθη εγχύσεις υαλουρονικού οξέος

Η ενέσιμη έγχυση υαλουρονικού οξέος αποτελεί μια μη χειρουργική αισθητική θεραπεία με την οποία επιδιώκεται η αναπλήρωση του χαμένου όγκου της περιοχής στην οποία εγχέεται.

Είναι μία ανώδυνη θεραπεία, απόλυτα ασφαλής και τα αποτελέσματά της είναι άμεσα ορατά.

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα βασικό συστατικό της δομής του δέρματος. Με το πέρασμα του χρόνου, η ποιότητα του στον οργανισμό αλλοιώνεται και η ποσότητα του μειώνεται.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για την αναδιαμόρφωση μερών του προσώπου αλλά και προκειμένου να αποκαταστήσει τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια της επιδερμίδας.

Αυτό οδηγεί στην αφυδάτωση του δέρματος και την δημιουργία  λεπτών ρυτίδων και εν συνεχεία βαθιών ρυτίδων.

Η έγχυση επιτυγχάνεται, χωρίς να διαταράσσεται η φυσική όψη του προσώπου για να διορθωθούν τυχόν ατέλειες του προσώπου και να ανακτηθεί ο χαμένος όγκος.

Η διαδικασία της έγχυσης με υαλουρονικό οξύ πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου και διαρκεί 15 – 30 λεπτών.

Η τοποθέτηση γίνεται πολύ προσεκτικά κάτω από την επιδερμίδα, με τη χρήση μιας πολύ μικρής βελόνας ή ειδικής μικροκάνουλας.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν είναι μόνιμα.

Η διαρκειά κυμαίνεται από εννιά μήνες έως και δύο χρόνια μέχρις ότου το υαλουρονικό οξύ μεταβολιστεί πλήρως από τον οργανισμό.

Για να διασφαλιστεί η διατήρηση του αποτελέσματος για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συστήνεται συντηρητική επανάληψη της θεραπείας μια φορά το χρόνο.

Για τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Από την ηλικία των 18 ετών και μετά μπορεί οποιοσδήποτε να υποβληθεί στη συγκεκριμένη θεραπεία.