Αυχενικό σύνδρομο

Αυχενικό σύνδρομο

Πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν συχνά ένα σύνολο συμπτωμάτων στον αυχένα, όπως πόνο , δυσκαμψία, περιορισμό στην κίνηση του αυχένα, μουδιάσματα, μυϊκή αδυναμία στα χέρια, ζάλη, αστάθεια, ίλιγγο κ.α.

Όλα αυτά τα συμπτώματα περιγράφονται με τον όρο «αυχενικό σύνδρομο».

Ο Βελονισμός αποτελεί μια θεραπευτική προσέγγιση του αυχενικού συνδρόμου καθώς είναι ανώδυνη, δεν έχει παρενέργειες και δεν απαιτεί φαρμακευτική αγωγή.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών τοποθετούνται μιας χρήσεως αποστειρωμένες βελόνες σε συγκεκριμένα σημεία στον αυχένα και σε περιοχές του σώματος.

Ανάλογα με τις ανάγκες και το βαθμό του προβλήματος ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει από ασθενή σε ασθενή.

Στο αυχενικό σύνδρομο, ο Βελονισμός έχει πολλαπλές δράσεις.

Αρχικά προσφέρει άμεση χαλάρωση των μυών του αυχένα επαναφέροντας τον αυχένα στη σωστή στάση.

Επιπλέον τα νεύρα που ερεθίζονται μέσω των θεραπειών να γίνονται πιο ανθεκτικά στον ερεθισμό του πόνου.

Στα σημεία που τοποθετείται η κάθε βελόνα δημιουργείται μια μικρή φλεγμονή προκαλώντας τον οργανισμό να ανανεώσει τους ιστούς που προσβλήθηκαν.

Τέλος, παράλληλα με αυτό το πρόβλημα ο βελονιστής μπορεί να θεραπεύει παράλληλα κάποιον άλλο πόνο  ή πρόβλημα που ενδέχεται να υπάρχει τη δεδομένη στιγμή στο σώμα.

Τα αποτελέσματα διαρκούν για καιρό μετα τις συνεδρίες παρόλα αυτά ο ασθενής θα πρέπει να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητά του, αποφεύγοντας συνήθειες που επιβαρύνουν την πάθηση όπως για παράδειγμα η καθιστική πολύωρη εργασία, λάθος στάση σώματος κ.α.