Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι η πλέον εξελιγμένη τεχνική μέθοδος μεσοθεραπείας γνωστή ως PRP  η οποία εκμεταλλεύεται τις θεραπευτικές ιδιότητες του δικού μας αίματος. Αποτελεί μια απόλυτα φυσική διαδικασία που στερείται επιπλοκές με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο γιατρός αφού κάνει λήψη αίματος περίπου 20 έως 30 ml, έπειτα από φυγοκέντρηση 15¨παίρνει το πλάσμα , το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, με μεγάλη ποικιλία αυτόλογων συστατικών και διεγείρει τα κύτταρα του δέρματος μας, μέσω ενεργοποίησης φυσικών μηχανισμών αναγέννησης, οδηγώντας στην  αποκατάσταση της φυσιολογίας και τη βιολογική ενίσχυση της δομής των ανατομικών περιοχών του προσώπου και σώματος. Το διάλυμα που προκύπτει εγχύεται στο μεσόδερμα στην υπό θεραπεία περιοχή. Η μέθοδος έγχυσης είναι ίδια με αυτή της ενέσιμης μεσοθεραπείας και διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά. Είναι ανώδυνη γιατί στην περιοχή εφαρμογής του υλικού, έχουμε βάλει αναισθητική κρέμα.

Η επιτυχία της μεσοθεραπείας  PRP βασίζεται στους αυξητικούς παράγοντες, τα αναδομητικά ένζυμα και τα λίγα βλαστοκύτταρα που περιέχονται στα αιμοπετάλια, τα οποία επιλεκτικά και με ειδική διαδικασία φυγοκέντρησης απομονώνονται μαζί με το πλάσμα.

Η προκλητή ενεργοποίηση και η ενίσχυση των αιμοπεταλίων προκαλεί την τοπική απελευθέρωση αυτόλογων (δικών μας) αυξητικών παραγόντων οι οποίοι:

 • Ενεργοποιούν την παραγωγή του δικού μας κολλαγόνου και ελαστίνης στο
  δέρμα, επιτυγχάνοντας ανανέωση, σφριγηλότητα και λαμπερή όψη
 • Προάγουν την αγγειογένεση άρα και την καλύτερη θρέψη και οξυγόνωση
  του δέρματος
 • Ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί:

 • Σε ολόκληρη τη περιοχή του προσώπου
 • Στη περιοχή του λαιμού και στο ντεκολτέ.
 • Στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών.
 • Σε οποιαδήποτε περιοχή που το δέρμα έχει υποστεί φθορά λόγω γήρανσης.
 • Στο τριχωτό της κεφαλής για καταπολέμηση της τριχόπτωσης και ενίσχυση της τριχοφυΐας.

Ο αριθμός των απαιτούμενων συνεδριών εξαρτάται από την ηλικία και τη φθορά του δέρματος. Σε νεότερες ηλικίες αρκεί και μόνο μια εφαρμογή, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία 2με 3 φορές με το μεταξύ τους μεσοδιάστημα 1,5 μήνα. Για μακροπρόθεσμη διάρκεια του αποτελέσματος, θα ήταν ωφέλιμο η επανάληψη της θεραπείας μας κάθε χρόνο.