Καλοκαιρινή προσφορά Laser Αποτρίχωση

Καλοκαιρινή προσφορά Laser Αποτρίχωση

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ!!!

Πόσες φορές δε κοιταχτήκαμε στον καθρέφτη και η εικόνα μας δεν ήταν αυτή που πραγματικά θα θέλαμε για τον εαυτό μας?

Οι σύγχρονοι κανόνες αισθητικής της εποχής μας επιβάλλουν για το πρόσωπο της γυναίκας να έχει ένα όμορφο και υγιές δέρμα ,το οποίο να είναι απαλλαγμένο από κάθε ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.
Αξιοσημείωτο δε είναι το γεγονός ότι στις μέρες μας όλο και περισσότεροι άνδρες για λόγους αισθητικής ενοχλούνται από την αυξημένη τριχοφυΐα τους.
Η παρουσία αυξημένης τριχοφυΐας διαιρείται σε δυο νοσολογικές οντότητες, ,την υπερτρίχωση που αφορά και τα δυο φύλα και τον δασυτριχισμό που αφορά μόνο τις γυναίκες.
Ο όρος Υπερτρίχωση αναφέρεται σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από αυξημένη τριχοφυΐα, σε διάφορα σημεία του σώματος, με φυσιολογική όμως για το φύλο κατανομή, ενώ δασυτριχισμός ονομάζεται η ανάπτυξη τελικών τριχών σε περιοχές του σώματος παθολογικές για τις γυναίκες που επηρεάζονται από τα ανδρογόνα, όπως το άνω χείλος , οι παρειές, το πηγούνι, η μέση γραμμή του στήθους, οι μαστοί, το υπογάστριο, η ράχη, οι γλουτοί και η έσω επιφάνεια των μηρών.

Η αυξημένη τριχοφυΐα τις περισσότερες των περιπτώσεων αφορά ιδιοπαθή τριχοφυΐα αλλά μπορεί να οφείλεται σε πλήθος αιτιών που υποκρύπτουν δευτεροπαθή αιτιολογία όπως: όγκοι των ωοθηκών, καλοήθεις και κακοήθεις, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, διαταραχές εμμήνου ρύσεως( όπως η μηνορραγία, η ολιγομηνόρροια, η αμηνόρροια )και η στειρότητα.
Αυξημένα επίπεδα της LH και του λόγου LH/FSH καθώς επίσης η αυξημένη παραγωγή ανδρογόνων, διάφορα γενετικά σύνδρομα κ.α.
Επίσης η λήψη ορισμένων φαρμάκων όπως αντισυλληπτικά, ορμόνες, αναβολικά,κορτιζόνη ευθύνονται για αυξημένη τριχοφυια.
Τέλος το αυξημένο βάρος και η παχυσαρκία είναι δυνατό να είναι η αιτία εμφάνισης υπερτρίχωσης και η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι η αιτία αυξημένης τριχοφυΐας στις γυναίκες, γιατί παύουν να βρίσκονται κάτω από την επήρεια οιστρογόνων.

Έτσι, η πλειοψηφία των γυναικών αλλά και αρκετοί άνδρες έχουν επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα αντιμετώπισης της τριχοφυΐας με κάθε μέσο, για να ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες έκφρασης της ομορφιάς. Πριν από οποιαδήποτε μέθοδο που θα ακολουθήσουμε για να απαλλαγούμε από τις ανεπιθύμητες τρίχες μας θα πρέπει να επισκεφθούμε τον ειδικό για τον απαιτούμενο ιατρικό έλεγχο, ιδίως σε περιπτώσεις που παρουσιάζεται ξαφνική έναρξη και ταχεία εξέλιξη της τριχοφυΐας , αμηνόρροια η γενικά διαταραχές έμμηνου ρύσεως.

Στο ιατρείο μας επιβάλλονται οι κανόνες διερεύνησης του κάθε περιστατικού ξεχωριστά για την ασφαλή αντιμετώπιση και την επιτυχή σας θεραπεία.
Οπωσδήποτε είναι σημαντικό, να μην ξεχνάμε ότι η τρίχα είναι ένα φυσιολογικό και αναγκαίο “εξάρτημα” του δέρματος, που σκοπό έχει να μας προφυλάξει.
Η μέθοδος που ακολουθούμε είναι η αποτρίχωση με το Eterna Giovinezza το οποίο αποτελεί την ιατρική πλατφόρμα του Εκπεμπόμενου Φωτός IPL για ποικίλες ιατρικές εφαρμογές συμπεριλαμβανόμενου θεραπειών αποτρίχωσης τόσο σε σκουρόχρωμους φωτότυπους όσο και σε ανοιχτόχρωμους φωτότυπους.

Για επιτυχή αποτελέσματα της θεραπείας σας θα πρέπει οι συνεδρίες να επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες, αλλιώς παρατείνεται το διάστημα ολοκλήρωσης της θεραπείας. Επίσης μην περιμένετε να εμφανιστεί ολόκληρη η τρίχα, όπως γίνεται στην αποτρίχωση με κερί. Ακόμα κι αν δεν παρατηρείτε πλήρη επανέκφυση τριχών, θα πρέπει να επαναλαμβάνετε τη θεραπεία κάθε 4-6 εβδομάδες.

Επιτυχημένη θεραπεία θεωρείται αύτη που επιτυγχάνει μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε ποσοστό 70-90 %, αναλόγως με το είδος της τρίχας και το κάθε άτομο ξεχωριστά.
Οι θεραπείες με λέιζερ έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την καταστροφή του θύλακα της τρίχας. Περιοχές ορμονικά εξαρτώμενες όπως οι θηλές, το πίσω μέρος των μηρών, η κοιλιά, το άνω χείλος απαιτούν επίσης μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.

Γενικά μπορούμε να πούμε πως η αποτρίχωση με laser θεωρείται αρκετά ασφαλής αλλά όπως όλες οι αισθητικές διαδικασίες μπορεί σπάνια να παρουσιάσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως: ερεθισμό, κάψιμο, παρουσία εφελκίδας, κλπ.

Το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι υψηλού τύπου εφαρμοζόμενες θεραπείες μας σας εγγυώνται ασφαλή και μόνιμα αποτελέσματα.